Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr Csont

2012.07.18

 

 

 

A főszereplő karakterét egy, a való életben is bűnügyi antropológusként dolgozó orvos, Dr. Kathy Reichs találta ki. Dr. Reichs több könyvet is írt már, mire felfigyeltek rá a FOX-nál. A sorozat készítője és egyik producere, Hart Hanson támogatta leginkább a sorozat létrejöttét. Hanson bevonta a produceri teendőkbe Kathy Reichs-et is, hogy minél "élethűbben" tudják megalkotni a karaktereket.

Az epizódok során egy vagy több halottat találnak, akiket a csontjaik alapján kell azonosítani, illetve akikről a maradványok alapján kell kideríteni, hogy milyen körülmények vezettek a halálához.

A sorozat eredeti címe Bones, azaz „csontok”, amely részben a főszereplő foglalkozására, részben pedig a becenevére utal. 

1. évad 22  
2. évad 21  
3. évad 15  
4. évad 26  
5. évad 22  
6. évad 23  
7. évad 17  
 

Főbb karakterek

  • Dr. Temperance "Bones" Brennan (megformálója: Emily Deschanel), bűnügyi antropológus, a Jefferson Intézetben dolgozik. Dr. Brennan rendkívül intelligens, ám szociálisan kevéssé érzékeny, bármely kérdést vagy problémát tudományos oldalról közelít meg.
  • Seeley Booth különleges ügynök (megformálója: David Boreanaz), korábban a katonaságnál dolgozott mesterlövészként, jelenleg az FBI különleges ügynökeként működik együtt a Jefferson Intézettel, és így Dr. Brennan-nel és csapatával. Ő az, aki az eseteket inkább érzelmi, pszichológiai síkon vizsgálja.
  • Angela Montenegro (megformálója: Michaela Conlin), Dr. Brennan csapatának másik női tagja. Eredeti foglalkozása művész, specialitása a csontvázak, főleg a koponyák vizuális rekonstrukciója számítógép segítségével.
  • Dr. Jack Hodgins (megformálója T. J. Thyne), a csapat harmadik tagja, entomológusként dolgozik a Jefferson Intézetben, ezenkívül szakértő a spórák és ásványok elemzésében.
  • Dr. Camille Saroyan (megformálója: Tamara Taylor), a második szezontól kezdve a Jefferson Intézet Bűnügyi Laborjának vezetője.
  • Dr. Lance Sweets (megformálója: John Francis Daley), hasonló szerepet tölt be a sorozatban, mint párterapeuta, sokszor képes megállítani, hogy mit fog tenni az elkövető. A 3. évadtól kezdve a csapat szerves része.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


ÓraArchívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30