Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálos Iramban

2012.07.18

 1. rész: 

Halálos iramban

 

Dominic Toretto (Vin Diesel) napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputer-vezérelt üzemanyag-befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és minimum 10 ezer dollárt kaszál, ha valaki kihívja egy versenyre. Egy ilyen verseny utcabál is egyben, törzsi összejövetel és csatatér, no, meg nagy biznisz. 

Mindez illegálisan működik. Nem csupán a fogadás, hanem a verseny veszélyessége miatt, hiszen ettől lesz még izgalmasabb a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt.

Egy este zöldfülű Brian (Paul Walker) versenybe hívja a mestert. A futamot elveszíti, de a merész kihívás, egy rendőrségi razzia és a kínai Johnny Tran (Rick Yune) bandájával való összetűzés után sikerül elnyernie Dominic bizalmát és barátságát. 
Dominic húga, Mia (Jordana Brewster) is felfigyel a srácra, a lány vonzalma nem marad viszonzatlan. A bökkenő csupán annyi, hogy Brian beépített zsaru és azt kell kiderítenie, hogy kik azok, akik hajmeresztő és életveszélyes mutatványokkal éjszakánként értékes szállítmánnyal megrakott kamionokat rabolnak ki. 
A felturbózott, nitróval hajtott autók éjszakai versenye ma már olyan hobbi, ami Los Angeles-ből kiindulva az egész világon szerzett követőket magának. Az amerikaiaknak ráadásul az autó, a szabadság és a mozgás szimbóluma, így az izgalmas sport és a dicsőséges jelkép ötvözése ígéretes filmötletnek bizonyult. A Halálos iram sikere nem sok kétséget hagy afelől, hogy volt erre igény
.

Itt az autók számítanak, és azokkal nehéz lenne bármit is elrontani. A gépek tényleg egyenrangú szereplői a filmnek. Itt nem a szokásos és néha már unalmas autós üldözésben vesznek részt, hanem rajtuk keresztül ismerhetjük meg a "rizsrakéta"-technológiát. Ez tényleg új dolog ott, ahol az felturbózott kocsik alapját a V8-as karburátoros motor jelenti, amihez számítógépvezérelte üzemanyag-befecskendezést használnak. Azt, hogy egy ilyen rakéta beindul, szinte a vásznon át is érezni! A legjobb rész például az, amikor kamerával követjük Vin Diesel karját a sebességváltóig, tovább a motorba, ahol a salétrom-oxid robban, és aztán távozunk a kipufogón keresztül. Nem semmi. Ehhez képest megbocsátható a gyenge sztori, a közepes színészi teljesítmény és még sok minden, hiszen ezek tudatosan háttérbe szorulnak a megannyi autócsoda látványához képest.

Ízelítőként: Brian második autója a legendás Supra, amelynek a szintén legendás versenyző, Craig Lieberman a tulajdonosa. Két turbófeltöltővel és salétrom-oxid befecskendezővel van felszerelve és több, mint 600 lóerős. Dominic egy vörös RX7-et hajt, Letty egy bordó 240SX-et, Jesse pedig egy fehér Volkswagen Jettát, Vince egy kék Nissan Maximát, Leon egy sárga Skyline-nal jár.

2.rész: 

Halálosabb iramban:

 

SEBESSÉG.
Könnyű hozzájutni. Épp annyira van messze, mint a legközelebbi felturbózott autócsoda...
Brian O'Conner (PAUL WALKER), a kirúgott rendőr a sebességláz áldozatává vált... és most megfizet mindenért.
Korábbi főnökei és az FBI fejesei úgy tudják, hogy a forrófejű beépített ügynök elbaltázta a testület egyik legnagyobb akcióját. Egy nagyszabású Los Angeles-i autótolvaj-bandát kellett volna lelepleznie, de O'Conner valamiért futni hagyta a nagyfőnököt. Döntésével megőrizhette becsületét, ám ez a jelvényébe került, és semmi reménye nem volt arra, hogy az ügyben tisztára moshassa magát.
Fátylat a múltra! O'Conner új lapot nyitott magának: egy másik városban talán helyrehozhatja még a dolgokat.
A szövetségiek Miamiban vért izzadnak, hogy nyakoncsípjék Carter Verone-t (Cole Hauser), a nagy lábon élő üzletembert, aki export-import vállalkozásaival álcázza, hogy valójába egy nemzetközi pénzmosó-hálózat irányítója. A vámosok több mint egy éven át a legszigorúbb ellenőrzés alatt tartották Verone-t, de semmi bizonyítékot nem találtak ellene azon kívül, hogy kapcsolatban áll az illegális utcai autóversenyzéssel. A hatóságok időzavarba kerültek, ezért kénytelen-kelletlen úgy döntöttek, bedobják O'Connert, hogy tegye a dolgát: nyomja a sódert, de legfőképpen a pedált.

A sokat tapasztalt harcosnak azonban feltételei is vannak, mielőtt csatasorba áll, hogy elkapja a nagyvadat, aminek köszönhetően akár a jelvényét is visszakaphatja. Mivel csupa nyomorult lúzert akarnak mellé társnak kijelölni, ragaszkodik ahhoz, hogy régi barátját, Roman Pearce-t (Tyrese Gibson) kérjék fel a veszélyes feladatra. Roman az évek során sokoldalú bűnözővé küzdötte le magát, és egyvalamiben végképp utolérhetetlen: ha száguldani kell, ő a király. A szövetségiek főnöke, Markham ügynök (James Remar) meghányja-veti a dolgot, és alkut ajánl Pearce-nek - működjön együtt O'Connerral, és ha minden jól üt ki, figyelemreméltó priusza eltűnik a nyilvántartásból.
Eljött hát az utolsó alkalom, hogy a volt zsaru és a volt bűnöző tisztára mossa magát - csak akkor tehetik meg nem történtté a múltat, ha lebuktatják Verone-t. Ám a dolgok ismét nagyon bonyolulttá válnak, amikor O'Conner megismeri Monica Fuentes (Eva Mendes) titkosügynököt, aki elvezetheti őt Verone-hoz, miközben az is meglehet, hogy a csinos hölgy a sajátos módszereket alkalmazó nagyvállalkozó szeretője.
A HALÁLOSABB IRAMBAN a 2001. őszi szupersiker, a Halálos iramban várva várt folytatása. Ismét felberregnek a legújabb autócsodák, dörögnek a fegyverek, összecsapnak a mindenre elszánt gengszterek a törvény elkeseredett őreivel, akik maguk sem mind az igazság angyalai, sőt. A film rendezője az OscarraŽ jelölt John Singleton (Fekete vidék - Boyz N the Hood, Baby Boy), producere Neal H. Moritz (Halálos iramban - The Fast and the Furious, Mindenütt nő - Sweet Home Alabama). A szereplőgárdát Chris "Ludacris" Bridges is erősíti, akárcsak a legújabb, legklasszabb, rakétasebességű spéci járgányok, amelyek hihetetlen robajjal tépnek az aszfalton.


Hogy a HALÁLOSABB IRAMBAN is olyan szuperjárműveket és őrült versenyeket vonultasson föl, mint az első rész, ismét Craig Liebermant kérték fel technikai tanácsadónak. Az előző rész több kaszkadőre is visszatér, akik a legnyaktörőbb jelenetekben a színészek helyett a kocsikat vezetik. (Köztük volt Oakley Lehman, Kevin Jackson és Debbie Evans, aki a Halálos iramban című filmben nyújtott teljesítményéért elnyerte a Kaszkadőr Világnagydíjat legjobb női autós akciójelenet kategóriában.)
A történet miatt az autók ugyanolyan fontos szereplői a filmnek, mint a színészek, így "castingolásukra" nagy gondot fordítottak. A Universal stúdió a film költségvetésének jelentős részét arra fordította, hogy vásároljon vagy megépítessen csaknem 190 különleges autót. További 400 autó szolgált "statisztaként" a filmben.
Singleton és az operatőr, Matthew F. Leonetti ismét különleges filmes technikát alkalmaztak a szédítő akciójelenetek felvételéhez. Megint munkába állították az előző részben már használt Mick Rogerst, ami egy teherautó, amelynek platójára egy karosszériát erősítettek. A teherautó tetszőleges sebességgel haladhat, és fölvehető, hogy a gyorsulás és az éles kanyarok milyen hatást gyakorolnak a karosszériában ülő sofőrre. Ismét fontos szerephez jutott a "mitfárer-autó", ami egy alacsony, bogárszerű jármű kamerával a tetején, és arra szolgál, hogy a többi száguldó járművet bármilyen irányokból fölvegyék róla. A "moto-cam" pedig azt tette lehetővé az alkotók számára, hogy akármilyen zötykölődés mellett hibátlan felvételt rögzítsenek, mivel a berendezés minden rázkódást kiküszöböl.

"Van egy pár olyan extrém felvételünk, amiről a nézők azt fogják gondolni, hogy speciális effektusok, pedig teljesen igaziak - folytatja Singleton. - Ezekkel a ketyerékkel hihetetlen dolgokat tudunk fölvenni. Száznegyvennel száguldó autók pár centivel kerülik csak el egymást, és ezt mi úgy vettük fel, mintha kint a forgalomban lennénk. A legtöbb akció olyan gyorsan történik, hogy a nézőnek nem lesz ideje a fejét törni, hogyan csináltuk, csak bámul majd a vászonra. Ezúttal sokkal durvábbak az autós akciók, több az akadály, és előfordul, hogy százötvennel repesztenek hátrafelé az autópályán. Az utcai versenyzés egyik jellemzője, hogy az autók nem egyenesen száguldanak, és ez jóval nagyobb veszélyeket rejt magában."
A Halálos iramban egyik attrakciója az volt, hogy a legújabb divatnak megfelelően csak úgy hemzsegtek benne a feltuningolt importautók. A HALÁLOSABB IRAMBAN valamennyi négykerekű szereplője feltuningolt csodajármű, mivel a miami utcai versenyzés világában minden típus és stílus megtalálható. 
A speciális "négykerekű színészek" közül vagy 150 jelenik meg a vásznon, és nagyjából 15-nek kitüntetett szerep jut. A felsorolás önmagáért beszél: Nissan Skyline GTR, Mitsubishi EVO 7, 1970 Hemi Dodge Challenger, 1969-es Yenko Camaro, 1998-as BMW M3, 2003-as Dodge Viper, Chevy Corvette, 1994-es Toyata Supra, 1994-es Mazda RX7, 2001-es Honda S2000 és 1993-as Acura NSX.
A járműflottát 40 szerelő és autószakértő tartotta karban a forgatás előtt és alatt.

3.rész:

Halálos iramban- Tokiói hajsza

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott driftversenyek világába. Az eddigi, szimpla gyorsulási versenyeket felváltja a gumicsikorgatós, kisodródós műfaj, melyben a gyorsítás és a csúszás kényes egyensúlyát kell tökélyre fejleszteni a hajmeresztő hajtűkanyarokban és szerpentineken. Első versenyén Sean véletlenül a drift királyt hívja ki, aki összeköttetésben áll a japán maffiával, a Jakuzával. A vereségnek magas ára van: Sean kénytelen lesz a bűnszövetkezetnek dolgozni.

4.rész: 

Halálos Iram

 

Amikor a bűn visszahozza őket Los Angelesbe, a szökevény ex-fegyenc Dom Toretto és Brian O'Conner ügynök viszálya újból fellángol. Ám amikor egy közös ellenséggel találják szemben magukat, Dom és Brian kénytelenek megbízni egymásban, mert csak így lehet esélyük a túlélésre. És a halálos duó megtalálja a bosszú legjobb módját: nem ismernek lehetetlent a volán mögött, legyen szó akár kamionkonvojok kifosztásáról, akár hajmeresztő akciókról az alagútban.

5.rész: 

Halálos Iramban - Ötödik sebesség

 

A következő részben minden idők talán legelvetemültebb bűnüldözőjét küldik utánuk. Luke Hobbs (Dwayne Johnson) ugyanis kemény, mint a kőszikla, olyan ember, aki semmitől sem riad vissza, még akkor sem, ha fejeknek kell hullani, vagy éppenséggel egy-két szabályt át kell hágnia a siker érdekében…

Mióta Brian és Mia (Walker és Brewster) kiszabadította Domot (Diesel) a sittről áttörtek pár határon, hogy eltűnjenek a törvény éber őrei elől. Rio de Janieroban húzzák meg magukat és szabadságuk reményében elvállalnak egy utolsó melót. Összeszedik a legjobb versenyzőkből álló elit csapatukat és tudják, hogy csak egyetlen esélyük van, hogy kijátsszák azt az erkölcstelen üzletembert, aki a halálukat kívánja. De nem csak ő az egyetlen, aki a nyomukban lohol.

Luke Hobbs (Johnson) kitartó szövetségi ügynök, akit nem lehet levakarni, mindig becserkészi a célpontját. Új megbízatása szerint Dom és Brian után küldik őt és csapatát, minden igyekezetükkel azon vannak, hogy elvégezzék a feladatukat. Ám Hobbs Brazíliába érve rádöbben, hogy a jó és a rossz fiúkat nem lehet csak úgy egyszerűen megkülönböztetni egymástól. Tudja, hogy csak az ösztöneire hagyatkozva kaphatja el célpontjait, mielőtt valaki más vadássza le őket.

 Folyt.köv: Halálos iramban 6.

(még nem tudok túl sok nformációval szolgálni, ezért csak ezt a forgítási videót tudom megmutatni)

 

A mappában található képek előnézete Halálos Iramban

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz fernanditah13@citromail.hu-nak

(A Szerkesztő, 2012.11.05 14:11)

Igen, én is szeretem mind2 színész filmjét, főleg akkor amikor egy filmben játszanak!! :)
Egyébként hamarosan lesz 6. rész is, de azt még nem tudom, hogy mind2-en szerepelnek-e benne... :/
De örülök, hogy ellátogattál ide :D

fernanditah13@citromail.hu

(kendi, 2012.11.03 18:22)

ISTENEM, én már alig várom a folytatást nagyon kiváncsi vagyok! már az egész részét végig néztem ! az egész filmet láttam már DWAYNE JOHNSONTOL ÉS VIN DIESELTÖL ! ŐK A KEDVENCEIM ! BÁRCSKA EGYSZER JÁTSZATNÁK VELÜK EGY FILMBEN! :D :p :) :( :)

 

 


ÓraArchívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31