Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alkonyat

2012.07.13

Alkonyat - Twilight:

Isabella Swan (Kristen Stewart) az apjához költözik a Washington állambeli Forks nevű városkába. Az apja, Charlie Swan a helyi rendőrfőnök. Érkezését mindenki szívesen fogadja, mindenki barátságos a visszahúzódó természetű lánnyal. Egy család van, akik nem vesznek tudomást az érkezéséről: a Cullenek. Bellának feltűnik, hogy Edward Cullen (Robert Pattinson) kerüli első közös órájuk óta. Bella észreveszi, hogy a Culleneknek van valami közös titkuk, amit Bella egy kirándulás során a La Push parton egy gyerekkori barátjától, Jacob Black-től tud meg, miszerint egy ősi legenda szerint Cullenék az indiánok ősi ellenségei, „mások”. Bella nyomozni kezd és rádöbben, hogy Edward vámpír, azonban ez Bellát nem riasztja vissza. Cullenék csak állati vérrel táplálkoznak, vegetáriánusnak tartják magukat. Edward gyakran tölti az éjszakát Bellánál, Charlie tudta nélkül, s a fiatalok egymásba szeretnek. Edward elviszi Bellát, hogy bemutassa a családjának. Egy baseballmeccsen, amit a vámpírok játszanak, összefutnak egy idegen társasággal, akik viszont emberi vérrel táplálkoznak. Az egyik tag, egy bizonyos James, megérzi Bella ínycsiklandozó szagát és meg akarja ölni. Megkezdődik Bella üldözése és menekítése. Bella találkozik James-szel a régi balett-termében, ami régi lakóhelyén található. James súlyosan megsebesíti a lányt, majd megharapja a csuklóját. Bella életét Edward menti meg azzal, hogy kiszívja a lányból a halálos mérget – így megakadályozva Bella átváltozását vámpírrá. Azonban Bella szeretné, hogy őt is átváltoztassák, mert Edward soha sem öregszik meg, a lány pedig örökre szerelmével akar maradni.Újhold - New Moon:

Miután Bella 18. születésnapi ünnepségén a megvágja az ujját, s a vér látványától megvadult Jasper (Edward testvére) megtámadja a lányt, Edward úgy dönt, elhagyja Bellát, hogy ne sodorhassa többé életveszélybe. Bella mély depresszióba süllyed, amelyet csak Jacob Blackkel, apja indián származású barátjának fiával kötött barátsága enyhít. Bella rádöbben, hogy Jacob farkassá képes változni, törzse több tagjához hasonlóan. Jacob és farkastársai megpróbálják megvédeni a lányt Victoriától, a megölt James kedvesétől, aki bosszút esküdött. Egy félreértés miatt Edward azt hiszi, Bella öngyilkos lett, ezért az olaszországi Volterrába utazik, a nagy hatalmú vámpírklánhoz, a Volturihoz, kérve, hogy vessenek véget az életének. Bella és Edward húga, Alice még időben érkeznek ahhoz, hogy megállítsák. A Volturi csak azzal a feltétellel engedi el őket, hogy megígérik, vámpírrá fogják változtatni Bellát. Bella, Edward és a Cullen család hazatér Forksba. Napfogyatkozás - Eclipse:

Victoria, akinek szerelmét Jamest Cullenék ölik meg az Alkonyatban, létrehoz egy vámpírsereget, hogy Bella közelébe férkőzhessen és bosszút állhasson. Közben Bella harcot vív magával is, Jacob és Edward között vívódik. Cullenék és a vérfarkasok egyesítik erőiket a vámpírhadsereggel szemben. A harc végén Edward megöli Victoriát, Bella pedig tudatja az elkeseredett Jacobbal, hogy Edward iránt érzett szerelme nagyobb, és feleségül fog menni hozzá.Hajnalhasadás - Breaking Dawn:

Bella és Edward összeházasodik, majd nászútra indul. Nem sokkal később Bella rádöbben, hogy állapotos. A magzat gyorsan fejlődik és egyúttal lassan megöli édesanyját. Bella csaknem belehal a szülésbe, de Edward megmenti az életét azzal, hogy vámpírrá változtatja. Egy másik vámpírklán egyik tagja tévesen hallhatatlan gyermeknek (kiskorban vámpírrá változtatott gyermeknek) hiszi Edward és Bella kislányát, Renesmeet és szól a Volturinak, akik Forksba utaznak, hogy végezzenek a vámpírgyerekkel és családjával. Cullenék más vámpírok segítségét kérik, hogy bizonyíthassák a Volturinak, a kislány nem jelent veszélyt. Végül sikerül meggyőzniük őket, így Edward és Bella boldogan élhet tovább kislányukkal.

(1.rész előzetes:)

 (2.rész előzetes:)


 

Hajnalhasadás - 2.rész: 

 

 EXTRÁK:

A kezdet és a befejezés... :DD

 

 

A mappában található képek előnézete Alkonyat

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


ÓraArchívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30